Ettervern Norge

Velkommen!

 

- til Ettervern Norge sine nettsider.

  
   
 Nettsiden Ettervern Norge er knyttet til kvinner og menn som er alkohol- og/eller pilleavhengige og som har vært til behandling ved en behandlingsinstitusjon og som deltar i ettervernsgruppene. Ettervern Norge har etterverngrupper flere steder i Norge.

Denne nettsiden er etablert som en informasjonsside til ettervernet og til alle andre som ønsker litt informasjon om ettervern.

Hvorfor har vi etablert denne nettsiden?
Formålet med denne siden er å gjøre materiell og informasjon, som er viktig for å gjøre livet som rusfri enklere, lett tilgjengelig. Erfaring over år viser at mange sitter på mye nyttig informasjon, men ikke alle får enkeltilgang til den. Derfor skal dette være et kontaktpunkt hvor man skal finne det meste.

Å samle informasjon som er basert på erfaringer fra de som har gått opp stien før oss anser vi som meget viktig. Når vi som rusavhengige har avsluttet behandling og vi skal vende tilbake til det "normale" livet, er det viktig å være knyttet til andre mennesker i samme situasjon.
  
   
Denne nettsiden skal gi alle som er knyttet til Ettervern Norge lett tilgang til materiale og informasjon på en enkel og oversiktlig måte. Kunnskap og erfaring samlet i materiell og informasjon som er viktig for rusfrihet. Nettsiden er etablert for å hjelpe og støtte opp under dette arbeidet.


Er du besøkende på denne siden?
Hva finner du her?
Du vil finne litt informasjon om hvorfor det er viktig med ettervern. Vi skriver også litt om 12 trinns modellen som er et bærende element innen Ettervern Norge. Du vil også finne kontaktinformasjon og oversikt over hvor ettervernsgruppene er lokalisert i Norge. Lurer du på om du eller en av dine nærmeste er alkoholiker, da finner du et skjema som kan fylles ut og som vil gi svar. Og en del mer. 

Er du tilknyttet ettervernet?
Da finner du mengder med materiell og informasjon som kan hjelpe deg og gi deg veiledning i hvordan du kan holde deg rusfri. Alle som er tilknyttet Ettervern Norge har tilgang til nettsidens intranett. Her logger man seg inn med brukernavn / passord og en mengde informasjon blir tilgjengelig. Det er kun medlemmer i Ettervern Norge som gis tilgang. Blant annet en utfyllende Tema Bank hvor en rekke viktige problemområder og praktiske utfordringer belyses. En god oversikt over de fasene vi skal igjennom etter behandling og de utfordringene vi vil stå overfor i hver enkelt fase og mye mer.

Ønsker du å bli en del av Ettervernet?
Dersom du har gjennomført behandling ved en behandlingsinstitusjon, og ønsker å delta i ettervern kan du fylle ut og sende oss et skjema som du finner her. Skjemaet sendes til Ettervern Norge og vi vil ta kontakt med deg så snart vi kan. Alle som ønsker å holde seg rusfrie er velkomne.
 
Familien / De medavhengige.
Alkoholisme er en familiesykdom. I ettervernet er det naturlig at de som har deltatt i et familieprogram deltar i gruppene dersom du som medlem i ettervernet ønsker det. Her er det stor variasjon innenfor ettervernets medlemmer. Noen ønsker å ha med seg sine medavhengige mens andre ønsker å delta alene. Å være sammen i tilfriskningen er som regel meget positivt.
 
Intranett
På denne siden kan alle som er tilknyttet Ettervernsgruppene, via innkogging på Intranett, også finne informasjon tilknyttet ettervernsgruppene, informasjonsmateriell tilknyttet drift av gruppene og de nasjonale aktiviterter og hendelser.
 
  
  
  
 
  
 
 
  
  
  
   
   
   

Hvorfor ettervern - Les mer her


NB! På disse sidene finnes ingen personopplysninger.
Aktuelt
Ettervernsgruppa i Sarpsborg har fått nytt møtelokaleEttervernsgruppa i Sarpsborg har fått nytt møtelokale
Ettervernsgruppa i Sarpsborg har fått nytt møtelokale
Ettervernsgruppa i Sarpsborg har fått nytt møtelokale.
TemalisteTemaliste
Temaliste
På forespørsel legger vi ut en liste over temaer som ligger i Tema Banken.
Vagtmester Christian Haneborg 1807 - 1905Vagtmester Christian Haneborg 1807 - 1905
Vagtmester Christian Haneborg 1807 - 1905
Dikt av Christian Haneborg. "Skadelighed ved stærke Drikke"
Temabanken er oppdatert.Temabanken er oppdatert.
Temabanken er oppdatert.
Temabanken er oppdatert med mange nye temaer. Temsbanken er tilgjengelig for alle tilknyttet ettervernet.
TilfriskningsfaseneTilfriskningsfasene
Tilfriskningsfasene
Tilfriskningsfasene er oppdatert og det er ryddet opp i tekster.
Råd til innloggingRåd til innlogging
Her finner du litt informasjon om hvordan du kan få logget deg inn på Ettervern Norge sine intranett sider.
Jeg var hekta på rus!Jeg var hekta på rus!
Jeg var hekta på rus!
Jeg var hekta på rus. Stolt, sterk, svak - og ydmyk. Les historien fra Tara her.
Det finnes ingen raske løsninger - AftenpostenDet finnes ingen raske løsninger - Aftenposten
Det er viktig å forstå forskjellen mellom avrusning og behandling. ------- Etter sommerferien tenker sikkert flere at det ikke ble slik man hadde håpet på. Det som bare skulle bli et par glass til maten ble et par flasker og familieidyllen ble et mareritt på grunn av alkoholen.
Alkoholisme er 71 % arvelig - AftenpostenAlkoholisme er 71 % arvelig - Aftenposten
- Det at 71 prosent av årsakene til at personer i den generelle befolkningen blir alkoholavhengige er genetiske, er høyere enn vi hadde forventet. Bare 29 prosent er miljø, sier Eivind Ystrøm som er forsker ved divisjon for psykisk helse på Folkehelseinstituttet.
Adobe ReaderAdobe Reader
Adobe Reader
Hvis du ikke har Adobe Reader kan du laste den ned her.
Copyright 2013 Ettervern Norge - E-post: post@ettervernnorge.no Webdesign og webutvikling av A2N Digitalbyrå/ Reklamebyrå
 
 
Dine Logo