Ettervern Norge
 
 
Du er her:Forside-Ettervern-Alkoholisme er 71 % arvelig - Aftenposten

Alkoholisme er 71 % arvelig - Aftenposten

- Det at 71 prosent av årsakene til at personer i den generelle befolkningen blir alkoholavhengige er genetiske, er høyere enn vi hadde forventet. Bare 29 prosent er miljø, sier Eivind Ystrøm som er forsker ved divisjon for psykisk helse på Folkehelseinstituttet.

- Jeg synes funnene i studien er veldig interessante. De griper også veldig inn i mitt eget liv, de gir meg et nytt blikk og muligheten til å tenke i litt andre baner, sier Paal-André Grinderud.

Grinderud er kjent som den som ga barn som vokser opp med alkoholproblemer i familien et ansikt. Grinderud sto frem og fortalte sin historie tidlig på 90-tallet. Han har siden den gang holdt foredrag for over 300.000 mennesker i Norge og utlandet. Han har også startet Wandasenteret, oppkalt etter hans mor Wanda, hvor barn og unge har kunnet komme når hverdagen hjemme er blitt for tøff.

Han er selv tvilling. Han og tvillingsøsteren Mette vokste opp i det samme hjemmet. Moren deres var alkoholiker, det var også morfaren og mormoren.

Selv om det var Paal som var den som var mest hjemme med moren og dermed mest utsatt, var det likevel søsteren av de to som ble alkoholiker.


Les hele artikkelen her......
< Forrige5 av 7Neste >
Copyright 2013 Ettervern Norge - E-post: post@ettervernnorge.no Webdesign og webutvikling av A2N Digitalbyrå/ Reklamebyrå
 
 
Dine Logo